Start arrow de geschiedenis
Sporthal De Drecht
Boendersveld 1
1602 DK Enkhuizen
Tel: 0228 316883 | maandag, 01 maart 2021
Hoofdmenu
 Start
 Het beheer
 de geschiedenis
 naar de sporthal
 huis- gedragsregels
 Gevonden voorwerpen
 verhuur
 Links
 Contact opnemen
 Fotoalbum

 
 
 
het ontstaan van de sporthal   PDF  Print  Email 

 

Waarom Sporthal De Drecht?

 

Ruim 25 jaar geleden speelden een groot deel van de activiteiten van de Enkhuizer sportverenigingen zich buiten de gemeente grenzen af. De vraag om een sporthal berekend op het gebruik van elke vereniging en onderwijs nam steeds meer toe. Om die redenen heeft de gemeenteraad van de gemeente Enkhuizen op 9 mei 1977 het besluit genomen om een krediet beschikbaar te stellen voor de bouw van een sporthal met een vloeroppervlak van 28 x 45 meter. Op 3 januari 1978, sloeg de toenmalige voorzitter van de sportcommissie de heer H.A. Postma de eerste paal in de grond van sporthal ‘De Drecht’.

 

 

Na moeizaam heiwerk lag er een solide vloer waarin ruim 30.000 kg betonstaal en bijna 1.000.000 kg beton was verwerkt. Vier maanden later, op 19 mei, werd de kap gesloten. In de daarop volgende periode moesten we behoorlijk aan de bak om het werk op tijd af te krijgen voor de geplande feestelijke opening.

 

 

Op zaterdag 28 oktober 1978 was het eindelijk zover. Om 14.00 uur vond de feestelijke opening plaats met een korfbalwedstrijd van DTS tegen ADOS. De gehele verdere middag en avond waren er wedstrijden en demonstraties. Zaterdagavond en zondagochtend kregen de inwoners van Enkhuizen en alle andere belangstellende de gelegenheid om de sporthal te bekijken.

 

 

 

 

foto: zaal bij oplevering, eerst nog even schoonmaken en dan.......... 


 
   
     

 
 
Sporthal De Drecht. © 2004 - Alle rechten voorbehouden. Voor nadere informatie: Beheerder De Drecht